Videomarketing uitbesteden?

Videomarketing is het kloppende hart van een moderne marketingstrategie. Het trekt de aandacht, vertelt je verhaal en brengt je merk tot leven. Met video kun je emoties overbrengen, iets wat met tekst en afbeeldingen alleen een stuk lastiger is.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Contact opnemen

Videomarketing inzetten: zo doe je dat

Video’s kunnen over alles gaan wat jouw bedrijf uniek maakt. Hierdoor is video marketing een krachtige tool voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuw personeel. Door het creëren van 'Werken Bij' video's, kun je potentiële werknemers een authentiek beeld geven van jouw bedrijfscultuur en werkomgeving. Deze video's kunnen de unieke aspecten en voordelen van werken bij jouw organisatie benadrukken, waardoor je je onderscheidt van andere werkgevers.

Daarnaast bieden 'Onze Werkwijze' video's een unieke kans om een 'kijkje in de keuken' te geven. Door potentiële werknemers te laten zien hoe processen binnen jouw bedrijf verlopen en hoe teams samenwerken, bouw je extra vertrouwen op. Dit geeft niet alleen een realistisch beeld van de dagelijkse gang van zaken, maar het toont ook de waarden en de dynamiek van jouw bedrijf.

Waarom videomarketing zo belangrijk is

De statistieken liegen er niet om: in 2023 zal 82% van al het internetverkeer uit videocontent bestaan. Mis je de boot, dan mis je een enorme kans om je publiek te bereiken en te boeien.

Zo haal je het optimale rendement uit je video’s

Elk kanaal heeft zijn eigen unieke voordelen voor het verspreiden van je video’s. Hier een snelle duik in de wereld van social media platforms:an je video’s. Hier een snelle duik in de wereld van social media platforms:

TikTok

Dé plek voor korte, pakkende video's die viral kunnen gaan. Ideaal voor een jonger publiek.
Instagram

Perfect voor visueel aantrekkelijke content en een jong publiek.

Facebook

Een breder publiek, maar met een hogere gemiddelde leeftijd. Goed voor algemene bekendheid.
LinkedIn

rofessionele setting, ideaal voor B2B en informatieve video’s..
YouTube

De tweede grootste zoekmachine ter wereld, geweldig voor SEO en langere video’s.Videomarketing uitbesteden

Videomarketing zelf doen of uitbesteden?

Het creëren van boeiende videocontent kan een spannend onderdeel zijn van je marketingstrategie. Zelf video's maken kan leuk zijn, maar het kost veel tijd en de leercurve is steil. Uitbesteden bespaart je tijd en zorgt voor een professionele uitstraling vanaf de start.

Als je besluit om zelf aan de slag te gaan, heb je de volledige creatieve controle. Je kunt op elk moment aanpassingen maken en direct inspelen op feedback van je publiek. De keerzijde hiervan is dat het veel tijd en moeite kost om de kneepjes van het vak te leren. 

Het maken van een professioneel ogende video vereist goede apparatuur en kennis van videobewerkingssoftware. Bovendien kan het lastig zijn om een consistente kwaliteit en stijl te handhaven, vooral als je meerdere petten draagt in je bedrijf.

In 5 stappen een succesvolle videomarketing strategie

Met een goed plan wordt videomarketing een fluitje van een cent.

  • Stap 1: Doelstelling bepalen: Wat wil je bereiken met je video’s?
  • Stap 2: Planning: Wanneer en waar publiceer je je video’s?
  • Stap 3: Script schrijven: Een goed script is het halve werk.
  • Stap 4: Content schieten: Tijd om de camera’s te laten rollen!
  • Stap 5: Verspreiden video’s: Deel je video’s op de juiste platforms voor maximaal bereik.

Aan de slag met videomarketing

Ben je klaar om videomarketing toe te voegen aan je marketingstrategie en de voorloper binnen je markt te worden? Wij staan voor je klaar. Neem direct contact met ons op!