Landingspagina laten maken?

Meer bezoekers & hogere conversieratio door geoptimaliseerde landingspagina's

gerichte conversie

Gerichte conversie

Ontworpen met een specifieke doelgroep en een specifieke actie in gedachten.
meetbare resultaten

Meetbaar

Omdat een landingspagina altijd één specifiek doel heeft, zijn de resultaat goed meetbaar.
verbeterde resultaten in advertenties

Verbeterde resultaten

Zorg voor verbeterde resultaten uit advertenties, met een sterke landingspagina.
gerichte conversie

Gerichte conversie

Ontworpen met een specifieke doelgroep en een specifieke actie in gedachten.
meetbare resultaten

Meetbaar

Omdat een landingspagina altijd één specifiek doel heeft, zijn de resultaat goed meetbaar.
verbeterde resultaten in advertenties

Verbeterde resultaten

Zorg voor verbeterde resultaten uit advertenties, met een sterke landingspagina.
voorkomt afleiding

Voorkomt afleiding

Een landingspagina wordt dusdanig ingericht, dat alle afleiding is weggenomen.
scoort hoger in google

Hoger in Google

Door in te zetten op een specifiek onderwerp, scoor je hoger in Google..
a/b tests uitvoeren

A/B tests

Test welke landingspagina het beste scoort en zorg zo voor een optimale strategie.
voorkomt afleiding

Voorkomt afleiding

Een landingspagina wordt dusdanig ingericht, dat alle afleiding is weggenomen.
scoort hoger in google

Hoger in Google

Door in te zetten op een specifiek onderwerp, scoor je hoger in Google..
a/b tests uitvoeren

A/B tests

Test welke landingspagina het beste scoort en zorg zo voor een optimale strategie.

300+

Landingspagina's gemaakt

25+

Klanten geholpen

100%

Gericht op meer sales

Wat is een landingspagina?

Een landingspagina is een specifieke pagina op je website die is ontworpen om bezoekers direct naar een bepaalde actie te leiden. Het is als een springplank naar een specifiek doel, zoals het inschrijven voor een nieuwsbrief, het downloaden van een e-book of het kopen van een product. Een landingspagina is vaak eenvoudig en duidelijk, met een overtuigende call-to-action. Het doel is om bezoekers te converteren naar klanten. Dus als je wilt dat bezoekers een specifieke actie ondernemen, is een landingspagina de perfecte tool om dat te bereiken.

Waarom een landingspagina laten maken?

Een landingspagina is een specifieke pagina op je website die is ontworpen om bezoekers direct naar een bepaalde actie te leiden. Het is als een springplank naar een specifiek doel, zoals het inschrijven voor een nieuwsbrief, het downloaden van een e-book of het kopen van een product. Een landingspagina is vaak eenvoudig en duidelijk, met een overtuigende call-to-action. Het doel is om bezoekers te converteren naar klanten. Dus als je wilt dat bezoekers een specifieke actie ondernemen, is een landingspagina het perfecte middel om dat te bereiken.

De structuur van een landingspagina

De structuur van een landingspagina is essentieel voor een geslaagde campagne. Begin met een pakkende kop die de aandacht trekt. Beschrijf vervolgens in eenvoudige en duidelijke taal wat je aanbiedt en welke voordelen het biedt. Voeg een overtuigende call-to-action toe die de bezoekers aanspoort tot actie. Vergeet niet om vertrouwen te wekken door testimonials of reviews toe te voegen. Houd de pagina overzichtelijk en vermijd afleiding. Zorg tot slot voor een gemakkelijke manier om contact op te nemen en eventuele vragen te beantwoorden. Met een goed gestructureerde landingspagina vergroot je de kans op succes.

Winstgevende website

Een landingspagina voor SEO

Een landingspagina kan een belangrijke rol spelen in je SEO-strategie. Begin met het kiezen van de juiste zoekwoorden om je pagina op te richten. Zorg voor relevante en unieke content die de bezoeker aantrekt en overtuigt om te blijven en te converteren. Maak gebruik van een overtuigende meta-omschrijving om de klikken te vergroten. Zorg er ook voor dat je interne links gebruikt om de pagina goed te laten ranken in de zoekmachines. Door je landingspagina te optimaliseren voor SEO, verhoog je de kans om gevonden te worden door je doelgroep en meer conversies te genereren.

social media campagnes

Een landingspagina voor meer conversie

Wil je meer conversies genereren? Een landingspagina is de sleutel! Richt je op het optimaliseren van je landingspagina voor maximale conversie. Maak een pakkende kop die de aandacht grijpt en overtuigt. Zorg voor heldere en beknopte content die de voordelen van je aanbieding benadrukt. Voeg een sterke call-to-action toe die bezoekers aanzet tot actie. Vergeet niet om vertrouwen op te bouwen met sociale bewijskracht, zoals testimonials. En houd het ontwerp simpel en zonder afleiding. Met een goed geoptimaliseerde landingspagina haal je het maximale uit je conversies.

Kom in contact

Veelgestelde vragen over een landingspagina

Wat kost een landingspagina laten maken?

De kosten voor het laten maken van een landingspagina variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals complexiteit, functionaliteiten en het gekozen webdesignbureau. Gemiddeld kunnen de kosten ergens tussen de €300 en €1000 of meer liggen. Bij GoFain heb je voor een vast bedrag van €675,- een SEO of conversie geoptimaliseerde landingspagina.

Hoe maak je een goede landingspagina?

Een effectieve landingspagina bevat de juiste content (SEO of conversiegericht) en is puur en alleen bedoeld voor 1 dienst of product. Je zorgt er voor dat alle afleiding (zoals knoppen, headers, menu's, footers en social media knoppen) achterwege blijft en focust op 1 call to action. Daarnaast verwerk je verschillende opbouw technieken zoals het AIDA-model of het TIPS-model om de bezoeker te overtuigen.

Wat is het AIDA-model?

Het AIDA-model is een marketingtool die staat voor Aandacht, Interesse, Verlangen en Actie. Het helpt bij het begrijpen van de stappen die een consument doorgaat tijdens het beslissingsproces bij het kopen van een product of dienst.

Eerst moet je de aandacht van de consument trekken, bijvoorbeeld met pakkende advertenties. Vervolgens wek je interesse door te laten zien hoe het product hun behoeften kan vervullen. Daarna creëer je verlangen door voordelen en unieke eigenschappen te benadrukken. Uiteindelijk roep je op tot actie, waarbij je de consument aanzet tot daadwerkelijke aankoophandelingen.

Dit model is nuttig voor marketeers om effectieve communicatie te ontwikkelen die de consument stap voor stap leidt naar een aankoopbeslissing. Het begrijpen van de opeenvolgende stadia helpt bij het creëren van overtuigende en doelgerichte marketingboodschappen.

Wat is het TIPS-model?

Naast het AIDA-model is er ook het TIPS-model. Het AIDA-model omvat de stappen 'Attention', 'Interest', 'Desire' en 'Action', zoals besproken in de blog 'Het AIDA-model'. Een vergelijkbaar maar diepgaander model is het TIPS-model.

Het TIPS-model bestaat uit:
Tempt (T);
Influence (I);
Persuade (P);
Sell (S).

Tempt
In het TIPS-model staat 'Tempt' voor verleiding. Hierbij tracht je de bezoeker aan te trekken met een aantrekkelijke openingszin die nieuwsgierigheid opwekt. Een pakkende header zet de bezoeker aan tot verder verkennen.

Influence
De 'I' in het TIPS-model betekent 'Influence', oftewel beïnvloeden. Je probeert de bezoeker te beïnvloeden tot aankoop door een herkenbaar probleem te presenteren, waardoor het persoonlijk wordt. Persoonlijke betrokkenheid leidt tot snellere beïnvloeding.

Persuade
Met 'Persuade' (overtuigen) ga je een stap verder. Na verleiding en beïnvloeding overtuig je de bezoeker van jouw oplossing voor hun probleem. Dit doe je door in te spelen op hun behoeften.

Sell
Nu ben je klaar voor de uiteindelijke verkoop, vertegenwoordigd door de 'S' van 'Sell'. Je hebt de bezoeker verleid, beïnvloed en overtuigd. Het doel is nu directe aankoop. Toon het product met uitleg en stimuleer onmiddellijke actie.

Toepassing van het TIPS-model zorgt voor gerichte communicatie, wat leidt tot meer conversies.

Wat is het verschil tussen een homepagina en een landingspagina?

Een homepagina is de startpagina van een website en fungeert als het welkomstcentrum voor bezoekers. Het bevat vaak een overzicht van de belangrijkste informatie en navigatiemogelijkheden naar verschillende secties van de website. Een homepagina heeft doorgaans een breder scala aan inhoud, zoals een introductie tot het bedrijf, menu's, algemene informatie en eventueel nieuwsoverzicht.

Een landingspagina daarentegen is ontworpen met een specifiek doel in gedachten, zoals het genereren van conversies (bijv. aankopen, inschrijvingen, downloads). Het is een pagina waar bezoekers op terechtkomen na het klikken op een advertentie, link of zoekresultaat. Landingspagina's zijn meestal sterk gefocust, met weinig afleiding, en bevatten relevante informatie over het specifieke aanbod of de actie die wordt gepromoot. De inhoud is afgestemd op de behoeften van de bezoeker en heeft een duidelijke oproep tot actie om het gewenste resultaat te bereiken.

Kort samengevat: een homepagina is de centrale hub van een website, terwijl een landingspagina gericht is op een specifieke actie of aanbod om conversies te stimuleren.

Wat is een SEO landingspagina?

Een SEO-landingspagina is een webpagina die specifiek is geoptimaliseerd om verkeer van zoekmachines aan te trekken. Het doel is om relevante informatie te bieden aan gebruikers die specifieke zoektermen gebruiken. Deze pagina's zijn ontworpen om hoog te ranken in zoekresultaten en bezoekers te leiden naar informatie, producten of diensten die aansluiten bij hun zoekopdrachten, met als uiteindelijk doel conversies te genereren. SEO-landingspagina's bevatten vaak relevante inhoud, trefwoorden en call-to-action-elementen om bezoekers te betrekken en te converteren.

Wat is een conversiegerichte landingspagina?

Een conversiegerichte landingspagina is een webpagina die specifiek is ontworpen om bezoekers te overtuigen om een bepaalde actie te ondernemen, zoals een aankoop, inschrijving of download. Het doel is om de aandacht te trekken, interesse te wekken, verlangen op te wekken en tot actie aan te zetten (AIDA-model), wat resulteert in hogere conversiepercentages en gewenste interacties met de bezoekers.

Waar gebruik je een landingspagina voor?

Een landingspagina wordt gebruikt om gerichte en overtuigende informatie te bieden aan bezoekers die via specifieke bronnen of campagnes op je website belanden. Het doel is om de bezoekers direct te leiden naar een specifieke actie, zoals inschrijven, aankopen of meer informatie verkrijgen, en hen te overtuigen om die actie te ondernemen door relevante en aantrekkelijke inhoud te presenteren.