Zorg voor een herkenbare stijl van jouw bedrijf op social media
27 augustus 2022 
1 min. leestijd

Zorg voor een herkenbare stijl van jouw bedrijf op social media

Wil je dat klanten je bedrijf herkennen op social media? Zorg dan voor een herkenbare stijl. Veel bedrijven maken de fout om maar één keer per jaar hun social media-accounts aan te passen, of zelfs helemaal niet. Hierdoor lopen ze het risico dat klanten hen niet meer herkennen en dus ook niet meer volgen. In dit artikel lees je hoe je een consistente stijl creëert op social media die past bij jouw bedrijf.

Een van de eerste dingen die je moet doen, is bepalen wat voor stijl bij jouw bedrijf past. Dit hangt natuurlijk af van het soort bedrijf dat je hebt. Als je een bedrijf hebt dat vooral online opereert, dan is een rustige en professionele stijl misschien wel geschikt. Maar als je een bedrijf hebt dat vooral fysiek opereert, zoals een restaurant of een winkel, dan is een meer levendige stijl misschien wel beter.

Uiteindelijk moet je er voor zorgen dat de stijl die je kiest herkenbaar is voor jouw bedrijf. Dit kan je doen door een bepaalde kleur of een bepaald soort beeld te gebruiken in al je social media posts. Als je bedenkt hoe veel mensen er dagelijks op social media zijn, is het belangrijk dat jouw bedrijf eruit springt en makkelijk te herkennen is.

Door een herkenbare stijl te kiezen voor jouw bedrijf, zorg je ervoor dat mensen jouw bedrijf gaan onthouden. En als ze jouw bedrijf onthouden, zijn ze meer geneigd om bij jou te komen shoppen of eten. Dus als je nog geen herkenbare stijl hebt voor jouw bedrijf op social media, is het tijd om er een te maken!

Je kunt bijvoorbeeld een bepaalde kleur gebruiken in al je posts, of een bepaald soort beeld. Als je bedenkt hoeveel mensen dagelijks op social media zijn, is het belangrijk dat jouw bedrijf eruit springt en makkelijk te herkennen is.

Door een herkenbare stijl te kiezen voor jouw bedrijf, zorg je ervoor dat mensen jouw bedrijf gaan onthouden. En als ze jouw bedrijf onthouden, zijn ze meer geneigd om bij jou te komen shoppen of eten. Dus als je nog geen herkenbare stijl hebt voor jouw bedrijf op social media, maak er dan snel een!

Over de schrijver
Ik ben Ralph Frey, eigenaar van GoFain. Bij GoFain ontzorgen wij bedrijven van hun online marketing, waarbij we ons focussen op content marketing, webdesign en social media marketing. We verlenen op een persoonlijke wijze onze diensten en komen graag eens langs om kennis te maken.
Reactie plaatsen