Zorg ervoor dat jouw website gebruiksvriendelijk is voor bezoekers
26 augustus 2022 
2 min. leestijd

Zorg ervoor dat jouw website gebruiksvriendelijk is voor bezoekers

Wil je dat bezoekers op jouw website blijven hangen? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de website gebruiksvriendelijk is. Veel bezoekers verlaten websites omdat ze niet prettig vinden om op te navigeren of omdat ze niet weten wat ze moeten doen. In dit artikel lees je meer over webdesign en gebruiksvriendelijkheid, en hoe je ervoor kunt zorgen dat bezoekers langer op jouw website blijven.

Webdesign is niet alleen het maken van een mooie website. Natuurlijk moet de website er goed uitzien, maar het belangrijkste is dat de website gebruiksvriendelijk is. Een gebruiksvriendelijke website is eenvoudig te gebruiken en bezoekers weten precies wat ze moeten doen.

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat jouw website gebruiksvriendelijk is. Denk bijvoorbeeld aan duidelijke navigatie, heldere call-to-actions en een goede zoekfunctie. Ook is het belangrijk dat de website snel laadt en op alle devices goed te zien is.

Door webdesign te combineren met gebruiksvriendelijkheid zorg je ervoor dat jouw website bezoekers aantrekt en vasthoudt. Hoe meer gebruiksvriendelijk jouw website is, hoe groter de kans is dat mensen op jouw website terugkomen. Dit is niet alleen goed voor de reputatie van jouw website, maar ook voor de zoekresultaten. Google beoordeelt websites namelijk ook op gebruiksvriendelijkheid.

Zorg er dus voor dat webdesign en gebruiksvriendelijkheid hand in hand gaan op jouw website, zodat je ervoor zorgt dat bezoekers tevreden zijn. Dit is niet alleen goed voor de bezoekers, maar ook voor jou als webmaster. Je wilt tenslotte niet dat mensen van jouw website afhaken omdat ze er niet mee kunnen werken.

Door webdesign en gebruiksvriendelijkheid te combineren, zorg je  ervoor dat je website bezoekers aantrekt en behoudt. Dit is goed voor de reputatie van jouw website, maar ook voor de zoekresultaten. Google beoordeelt websites namelijk ook op gebruiksvriendelijkheid en zal jouw website hoger in de zoekresultaten plaatsen als het aan deze eis voldoet.

Dus, als je er nog niet aan gedacht hebt om jouw website gebruiksvriendelijker te maken, is het tijd om hier nu mee aan de slag te gaan!

Mobielvriendelijke website

Een goed webdesign begint met een heldere structuur. Zorg ervoor dat je website een duidelijke navigatie heeft, zodat bezoekers makkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Ook is het belangrijk dat je website responsive is, dus dat hij goed werkt op alle soorten devices. Steeds meer mensen gebruiken namelijk hun smartphone of tablet om online te gaan, dus als je website hier niet op aangepast is, loop je veel bezoekers mis.

Over de schrijver
Ik ben Ralph Frey, eigenaar van GoFain. Bij GoFain ontzorgen wij bedrijven van hun online marketing, waarbij we ons focussen op content marketing, webdesign en social media marketing. We verlenen op een persoonlijke wijze onze diensten en komen graag eens langs om kennis te maken.
Reactie plaatsen