Welke platformen zijn het meest relevant voor social media marketing?
24 augustus 2022 
1 min. leestijd

Welke platformen zijn het meest relevant voor social media marketing?

Door de flinke groei van de populariteit van social media, zijn er anno 2022 veel platformen die dagelijks gebruikt worden. Deze platformen worden met name privé gebruikt, maar zijn ook zakelijk goed in te zetten. Maar welke platformen zijn nu het meest relevant voor social media marketing?

Facebook

Facebook marketing is een veel gebruikt platform binnen social media marketing. Op Facebook kan je als bedrijf advertenties plaatsen, om zo je marketinguitingen te doen. Dit doe je door middel van Facebook Ads. Facebook wordt met name gebruikt door een iets oudere doelgroep, waardoor je de marketinguitingen naar de iets oudere mensen kunt plaatsen op Facebook.

Instagram

Instagram is van Facebook. Ook op Instagram kan je advertenties plaatsen voor je bedrijf. Dit doe je ook door middel van Facebook Ads. Je koppelt je Instagram account aan de Facebook pagina, waardoor de advertenties op zowel Facebook als Instagram weergegeven kunnen worden. Instagram wordt met name gebruikt door de wat jongere mensen.

LinkedIn

Facebook en Instagram wordt veelal gebruikt voor Business-To-Consumer (B2C) marketing. Naast B2C marketing is er ook Business-To-Business (B2B) marketing. LinkedIn richt zich met name op B2B marketing. Ook op LinkedIn kan je gebruik maken van advertenties. Je kunt je hier specifieker op B2B richten dan bij Facebook en Instagram. Je kunt je doelgroep op LinkedIn specificeren op bijvoorbeeld functie en bedrijf, wat bedrijfsgerichter is dan bij Facebook en Instagram.

TikTok

Een vrij nieuw platform binnen social media is TikTok. Je kunt op TikTok advertenties plaatsen voor jouw bedrijf. Dit lijkt niet rendabel omdat TikTok puur vrijetijdsbesteding is, maar ook op TikTok is er een specifieke doelgroep. Deze doelgroep kan ook overeenkomen met jouw doelgroep. De doelgroep die zich op TikTok bevindt, is grotendeels de vergelijken met de doelgroep van Instagram.

Als je wilt starten met social media marketing, maar niet weet welk platform het meest relevant is voor jouw bedrijf, specificeer dan goed voor jezelf wie de doelgroep is van jouw bedrijf. Bekijk daarna op welk platform deze doelgroep te vinden is, zodat je jouw marketinguitingen voor jouw doelgroep kunt uiten op dat platform. Het zou zonde zijn als je een goede marketinguiting bedacht hebt, maar deze op het platform plaatst waardoor de uiting niet aankomt bij jouw gewenste doelgroep.

Over de schrijver
Ik ben Ralph Frey, eigenaar van GoFain. Bij GoFain ontzorgen wij bedrijven van hun online marketing, waarbij we ons focussen op content marketing, webdesign en social media marketing. We verlenen op een persoonlijke wijze onze diensten en komen graag eens langs om kennis te maken.
Reactie plaatsen