Waarom moet jouw website SSL beveiligd zijn?
19 augustus 2022 
1 min. leestijd

Waarom moet jouw website SSL beveiligd zijn?

Veel bedrijven zijn zich niet bewust van de noodzaak van SSL beveiliging op hun website. Hierdoor lopen ze het risico om gehackt te worden of om persoonsgegevens te verliezen. In dit blogartikel vertellen we je waarom een SSL beveiligde website zo belangrijk is en hoe je deze kunt installeren op jouw webdesign.

Een van de belangrijkste redenen waarom een SSL beveiligde website zo belangrijk is, is omdat dit ervoor zorgt dat jouw website veilig is. Wanneer een hacker probeert toegang tot jouw website te krijgen, zal de SSL beveiliging ervoor zorgen dat hij of zij geen toegang krijgt. Dit betekent dat jouw website veel minder kans heeft om gehackt te worden.

Daarnaast zorgt een SSL beveiligde website ervoor dat jouw webdesign er professioneel uitziet. Wanneer mensen naar jouw website gaan, willen ze weten dat ze veilig zijn. Een van de manieren waarop je dit kunt laten zien, is door een SSL beveiligde website te hebben. Dit geeft mensen het vertrouwen dat ze nodig hebben om met jouw bedrijf te werken.

Het is ook belangrijk om te weten dat wanneer jouw website niet SSL beveiligd is, je mogelijk een boete riskeert van Google. Dit komt omdat Google steeds meer aandacht besteedt aan de veiligheid van websites. Wanneer ze zien dat jouw website niet beveiligd is, zullen ze je lager rangschikken in de zoekresultaten. Dit kan ervoor zorgen dat je minder verkeer naar je website krijgt en dus minder klanten.

Om alles samen te vatten: een SSL beveiligde website is belangrijk voor de veiligheid van je bedrijf, je klanten én je zoekresultaten. Als je nog niet overweegt om SSL te gebruiken, doe dat dan snel! Het is de moeite waard.

Over de schrijver
Ik ben Ralph Frey, eigenaar van GoFain. Bij GoFain ontzorgen wij bedrijven van hun online marketing, waarbij we ons focussen op content marketing, webdesign en social media marketing. We verlenen op een persoonlijke wijze onze diensten en komen graag eens langs om kennis te maken.
Reactie plaatsen