Waarom je geen gebruik moet maken van stockfoto’s- en video’s
17 augustus 2022 
1 min. leestijd

Waarom je geen gebruik moet maken van stockfoto’s- en video’s

Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van stockfoto's en -video's in hun communicatie. Dit is een enorme fout, want er zijn veel nadelen aan dit type content. We zullen hieronder de drie belangrijkste nadelen bespreken.

Ten eerste zijn stockfoto's vaak erg onprofessioneel. Ze zijn doorgaans van slechte kwaliteit en geven een heel andere sfeer dan je bedrijf uitademt. Bovendien is het heel erg gemakkelijk om herkenbare stockfoto's te gebruiken, wat betekent dat je bedrijf er niet uniek uitziet.

Daarnaast is het ook heel belangrijk om te weten dat stockfoto's en -video's vaak niet echt uniek zijn. Er zijn veel bedrijven die dezelfde foto's en video's gebruiken, waardoor je bedrijf niet echt opvalt. Als je echt wilt dat je bedrijf er uniek uitziet, dan moet je ervoor zorgen dat je bedrijf eigen content gebruikt. Dit kan in de vorm van foto's, video's, infographics, en nog veel meer. Door eigen content te gebruiken, zal je bedrijf er echt uniek uitzien en zal je ook veel beter scoren in zoekmachines.

Kortom, als je echt wilt dat je bedrijf er uniek uitziet en goed scoort in zoekmachines, dan moet je ervoor zorgen dat je geen stockfoto's of -video's gebruikt, maar eigen content. Dit kan wel even wat tijd kosten om te maken, maar het is zeker de moeite waard!

Over de schrijver
Ik ben Ralph Frey, eigenaar van GoFain. Bij GoFain ontzorgen wij bedrijven van hun online marketing, waarbij we ons focussen op content marketing, webdesign en social media marketing. We verlenen op een persoonlijke wijze onze diensten en komen graag eens langs om kennis te maken.
Reactie plaatsen