Instagram Shopping aanmaken
08 augustus 2022 
1 min. leestijd

Instagram Shopping aanmaken

Op Instagram is het mogelijk om voor je bedrijf een winkel aan te maken. Dit is een webshop binnen Instagram, dit heet Instagram Shopping. Als je je producten promoot, kan je het product ‘taggen’ uit je Instagram winkel. Daarnaast kan je een koppeling toevoegen, die de bezoeker naar de productpagina op jouw webshop stuurt. Zo kan de bezoeker jouw producten ook kopen via Instagram. 

Veel mensen maken gebruik van Instagram. Het is daarom een goed platform om hier je producten op te verkopen. Maak gebruik van Instagram Shopping, zodat je jouw producten kunt promoten via Instagram.

Hoe maak je Instagram Shopping dan aan?

Je kunt Instagram Shopping makkelijk aanmaken via je telefoon. Als je op je profiel gaat staan op je telefoon, heb je bij je profiel onderstaande knoppen staan.

Instagram Shopping instellen

Dit zie je enkel bij een bedrijfsaccount. Als je het account voor je bedrijf nog op persoonlijk account hebt staan, moet je dat eerst omzetten naar een bedrijfsaccount. Dit doe je bij instellingen op Instagram, dan naar account en dan kan je onderaan het accounttype opgeven.

Als je dit hebt gedaan zie je bovenstaande knoppen bij je profiel staan. Klik dan op ‘Winkel toevoegen’. Je kunt dan een catalogus maken voor je bedrijfsaccount. Hiervoor werkt Instagram ook met partners voor je catalogus. De partners waar Instagram mee werkt, zijn Shopify, BigCommerce, Magento en WooCommerce. Via deze partners kan je makkelijk je producten verkopen. Je kunt ook zelf je producten toevoegen aan een catalogus. 

Als je dan berichten plaatst op Instagram, kan je de producten uit de catalogus koppelen aan het bericht. Mensen kunnen daar op klikken en het product bestellen via de koppeling van het product naar de webshop. Zo krijg je aankopen via Instagram, zonder geld uit te geven aan marketing.

Over de schrijver
Ik ben Ralph Frey, eigenaar van GoFain. Bij GoFain ontzorgen wij bedrijven van hun online marketing, waarbij we ons focussen op content marketing, webdesign en social media marketing. We verlenen op een persoonlijke wijze onze diensten en komen graag eens langs om kennis te maken.
Reactie plaatsen