Hoe houd je je account op social media overzichtelijk en duidelijk?
30 november 2022 
5 min. leestijd

Hoe houd je je account op social media overzichtelijk en duidelijk?

Veel bedrijven hebben een social media account, maar weinig weten hoe je dit het beste kunt optimaliseren. Je wilt natuurlijk dat je account er overzichtelijk en duidelijk uitziet, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. In deze blogpost geven we je enkele tips om je social media account zo optimaal mogelijk in te richten!


De eerste en meest eenvoudige tip is ervoor te zorgen dat je profielfoto met logo up-to-date is. Dit is het eerste wat bezoekers zien als ze je account openen, en het moet bezoekers een idee geven van wat voor bedrijf je bent. Daarnaast is het belangrijk om een korte bio te geven, zodat anderen kunnen begrijpen waar je profiel over gaat en wat jouw bedrijf doet.


Vervolgens is het belangrijk ervoor te zorgen dat je berichten georganiseerd zijn. Dit betekent dat je waar nodig hashtags gebruikt en ze categoriseert in onderwerpen, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Je moet ook regelmatig posten om je account actief en actueel te houden.


Gebruik tot slot hulpmiddelen voor social media analyses zoals Metricool, Hootsuite of Tweetdeck om je te helpen je berichten en volgers bij te houden. Zo krijg je inzicht in hoe populair je account is en waar je volgers zich bevinden.


Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je je social media account optimaliseren en ervoor zorgen dat het er netjes en georganiseerd uitziet! Je zult meer bezoekers en meer volgers aantrekken.

Over de schrijver
Ik ben Ralph Frey, eigenaar van GoFain. Bij GoFain ontzorgen wij bedrijven van hun online marketing, waarbij we ons focussen op content marketing, webdesign en social media marketing. We verlenen op een persoonlijke wijze onze diensten en komen graag eens langs om kennis te maken.
Reactie plaatsen