Gebruik maken van Instagram Hoogtepunten
01 augustus 2022 
1 min. leestijd

Gebruik maken van Instagram Hoogtepunten

Op Instagram kan je content plaatsen. Dit kan op je feed en in de stories. Berichten op je feed blijven altijd staan op je account (tenzij je ze zelf verwijdert), maar de stories zijn maar 24 uur zichtbaar. Ook in deze stories kan je waardevolle maken voor je volgers, waardoor het eigenlijk zonde is dat het na 24 uur verdwijnt. Maar je kunt deze stories nu ook opslaan. De plek waarop je de stories opslaat, zie je je op je account. Deze staan tussen je bio en beschrijving en je berichten. Dit worden Instagram Hoogtepunten genoemd. 

Een Instagram Hoogtepunt aanmaken

Als je in Instagram naar je persoonlijke profiel gaat, zie je een plusje met daaronder ‘Nieuw’ staan. Als je hierop klikt maak je een Instagram Hoogtepunt aan. Je kunt hierbij de geplaatste stories (Instagram slaat jouw geplaatste stories op, zodat je ze zelf altijd terug kunt kijken), toevoegen aan het hoogtepunt. Daarbij kan je ook een cover toevoegen aan het hoogtepunt. Dit is één eerder geplaatste story. Tot slot kan je ook een naam geven aan het hoogtepunt, zodat mensen weten waar de hoogtepunten op je pagina over gaan.

Het voordeel van Instagram Hoogtepunten

Het voordeel van Instagram Hoogtepunten is dat je eerder geplaatste stories op je pagina kunt laten staan. Dit geeft vulling op je pagina en mensen kunnen je waardevolle content terugkijken wanneer ze willen. Als je een product of dienst promoot via je story, is de kijker op dat moment misschien niet geïnteresseerd. Het kan zijn dat de kijker 2 weken later wel interesse heeft in jouw product of dienst. Het zou zonde zijn als jouw story dan weg is, waardoor de kijker jouw product of dienst niet meer kan vinden. Als je dit hebt opgeslagen, kan de kijker jouw story makkelijk terugvinden in de Instagram Hoogtepunten.

Over de schrijver
Ik ben Ralph Frey, eigenaar van GoFain. Bij GoFain ontzorgen wij bedrijven van hun online marketing, waarbij we ons focussen op content marketing, webdesign en social media marketing. We verlenen op een persoonlijke wijze onze diensten en komen graag eens langs om kennis te maken.
Reactie plaatsen