Foto’s of video’s gebruiken voor je marketinguitingen?
29 juli 2022 
1 min. leestijd

Foto’s of video’s gebruiken voor je marketinguitingen?

Welke soort content werkt nu het beste voor je marketinguitingen? Het voordeel van online marketinguitingen doen, is dat je de content heel dynamisch kunt maken. Je kunt hierbij gebruik maken van zowel een foto als een video. Maar welke van de 2 werkt nu het beste? Dat lees je in deze blog.

Variatie

Voor de variatie in je content kan je zowel foto’s als video’s gebruiken. Het is voor je doelgroep eentonig om steeds dezelfde soort content te zien. Varieer daarom in je content, zodat je op verschillende manieren je boodschap kunt overbrengen op je doelgroep. 

Daarnaast werkt voor de ene marketinguiting een foto beter en bij een andere marketinguiting een video beter.

Wat werkt beter volgens de statistieken?

Uit onderzoek is gebleken dat video’s beter worden onthouden door kijkers. 80% van de kijkers kan zich een video herinneren die ze in de afgelopen 30 dagen hebben gezien. Het is gebleken dat video-advertenties gemiddeld 135% meer bereik hebben dan foto’s. Daarnaast worden video’s op social media 1200% meer gedeeld dan foto’s met een tekst. Het is voor de interactie op je social media kanalen goed als mensen regelmatig je content delen.

Conclusie: moet je foto’s of video’s gebruiken voor je marketinguitingen?

Het antwoord is: allebei. Varieer in de soort content die je maakt en kijk welke soort content het beste bij je boodschap past. Als je dit goed doet, bereik je je doelgroep met de juiste boodschap.

Wil je de juiste content voor jouw social media? Wij helpen je graag! Klik hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Ik ben Ralph Frey, eigenaar van GoFain. Bij GoFain ontzorgen wij bedrijven van hun online marketing, waarbij we ons focussen op content marketing, webdesign en social media marketing. We verlenen op een persoonlijke wijze onze diensten en komen graag eens langs om kennis te maken.
Reactie plaatsen