10 content ideeën voor bedrijven
Online marketing blog
Online marketing blog
1 min

10 content ideeën voor bedrijven

1 min

Het schrijven van content is een belangrijke stap in je marketingstrategie. Maar hoe kom je aan goede content ideeën? In dit blogartikel geven we 10 content ideeën voor bedrijven. Deze ideeën zijn geschikt voor alle soorten ondernemingen, van klein tot groot.

1. Nieuws uit de sector

Het bijhouden van de laatste ontwikkelingen in de sector is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je inhoud relevant, interessant en boeiend is. Deel nieuws en updates van je eigen bedrijf en van andere bedrijven in dezelfde sector.

2. Nuttige tips

Geef nuttig advies of nuttige bronnen met betrekking tot je branche. Dit zal je bedrijf helpen vestigen als een autoriteit in het veld.

3. Interviews

Interview branche-experts of klanten om hun inzichten en ervaringen te krijgen die met jouw bedrijf te maken hebben. Je kunt deze inhoud gebruiken op sociale media, of zelfs een serie artikelen maken.

4. Handleidingen en how-to video's

Maak tutorials voor producten of diensten die je aanbod. Je kunt ook how-to video's maken om het gebruik van een product of dienst te demonstreren.

5. Casestudies

Case studies geven een waardevol inzicht in real-life toepassingen van je producten en diensten. Ze zijn nuttig voor klanten die een aankoop overwegen, maar ook voor potentiële klanten die meer willen weten over je bedrijf.

6. Getuigenissen

Mond-tot-mondreclame is een krachtig marketinginstrument. Vraag klanten om hun feedback en gebruik die in je content zoals op sociale media of zelfs in gedrukte reclame.

7. Presentaties

Als je een evenement op komst hebt, maak dan een presentatie om van tevoren te delen met de aanwezigen. Deze kan gebruikt worden om je bedrijf en zijn producten of diensten voor te stellen.

8. Infographics

Visuele inhoud is een effectieve manier om complexe informatie in een beter verteerbaar formaat over te brengen. Maak infographics die de voordelen van je producten of diensten duidelijk uitleggen.

9. Polls en enquêtes

Deze kunnen worden gebruikt om je publiek te betrekken en feedback te krijgen op een uiteenlopende onderwerpen, van klantenservice tot trends in de sector.

10. Medewerkers

Mensen kopen van mensen en daarom is het belangrijk om je medewerkers te laten zien. Hierdoor kom je professioneel en betrouwbaar over. Mensen willen leuke content zien op social media en niet alleen maar commerciële content.


Dit zijn slechts enkele ideeën voor bedrijven die op zoek zijn naar inhoud die hun publiek betrekken. Probeer verschillende soorten inhoud uit om te zien wat aanspreekt bij je klanten en gebruik deze tips om ervoor te zorgen dat het succesvol is.